İstanbul Çıkışlı Karadeniz Turu
Karadeniz turuna mı katılmak istiyorsunuz, SSCTUR karadeniz tur fırsatları ve istanbul çıkışlı karadeniz turları hakkında bilgi vereceğiz. İstanbul Çıkışlı otobüslü karadeniz turları her sene dört farklı tur seçeneği karşımıza çıkıyor, Karadeniz Fırtınası turumuz üç gece otel konaklamalı dört gece beş gün sürüyor, Kuzey yıldızı karadeniz turumuz ise dört gece otel konaklaması beş gece altıgün sürüyor, Rüya gibi doğu Karadeniz batum turumuz ise beş gece otel konaklaması ve altıgece yedigün sürmektedir, en uzun turumuz Dolu Dolu Doğu Karadeniz Batum turumuz ise altı gece otel konaklaması yedi gece sekiz gün sürmektedir.
İstanbul Çıkışlı Otobüslü Karadeniz Turu
İstanbuldan SSCTUR her hafta cuma cumartesi pazar pazartesi ve salı akşamları otobüs ile doğu karadeniz Batum turları düzenlenmektedir, bu turlarımız ile Orta karadeniz Sinop Samsun ile başlamakta olup Ordu Giresun Gümüşhane Trabzon Rize Artvin Amasya ve Tokat illerimizi gezme görme imkanı bulacaksınız, en uygun otobüs ile karadeniz turu için Erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.
İstanbul Çıkışlı Uçaklı Karadeniz Turu
İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı ve istanbul Yeni havalimanından Her hafta düzenli olarak Doğu Karadeniz ve Batum turları düzenlenmektedir, Yılbaşı, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi özel günlerde de Uçaklı karadeniz turları düzenlenmektedir, Uçaklı Karadeniz turlarımızda Gürcistan Batum Şehrinde bir gece konaklama imkanı bulacaksınız, doğu karadenizin Ayder Yaylası, Gito Yaylası, Badara Yayalası, Kümbet Yaylası ve Karastel yaylasını Görme İmkanı Bulacaksınız.
Karadeniz Tatili
İstanbul'dan Karadeniz tatili yapmanın en güvenilir yolu Ssctur ile her hafta düzenlenen karadeniz ve Batum Turuna katılmak olacaktır. karadeniz tatilinde özellikle yaylalarda konaklama yapılmasını tavsiye ediyoruz özellikle bunglovw evlerde karadeniz tatili yapmanız veya Ayder yaylası Uzungöl veya Kümbet Yaylası ve Perşembe Yaylasında konaklama yapabilirsiniz doğa ile baş başa kalacağınız muhteşem karadeniz yemeklerini yiyebilirsiniz bölgede Laz böreği, Hamsili Pilav, Kar lahana çorbası, Çayeli kuru fasulyesi, Akçaabat Köftesi, Sinop Mantısı, Amasya Bakla dolması veya Keşkek yerken Girsundan Fındık, Anzer Balı, Gümüşhane Pestil ve Köme almayıda unutmayın. Karadeniz tatili için yılın on iki ayı SSCTUR ile gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
Karadeniz Yemekleri
Karadeniz ve yemek denilince aklımıza ilk gelen hamsi oluyor karadeniz mutfağında Hamsi Tava Hamsi Buğlama ve Hamsili Ekmek evlerin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır, Mısır ve Mısır Unu ile Kuymak Muhlama başta olmak üzere karalahana çorbası ile ziyafete devam edilmektedir, Rize fırtına deresi olunca Kırmızı Benekli Alabalık kiremitte ve bol tereyağlı sofralarımızda alırken Laz Böreği ile Zirveye Çıkıyoruz. Trabzon tarafında kaygana yemeden karadenizden dönülmez, karadenizde Pide denilince alkımız ilk önce Bafra Pidesi, Samsun Pidesi, Terme Pidesi, Görele Pidesi ve Sürmene Pideleri geliyor. Gümüşhane İlimizde Pestil Köme ve Kuşburnusuyu İçmenizi tavsiye ederiz. Çay Fabrikaları her yerde karşımıza çıkıyor çayı nasıl demleyeceğimiz öğrenmek içim Araklıda Vatan Çaya gitmenizi ve muhteşem mayıs çayıcının tadına bakmanızı isteriz. Çayeli denilince aklımıza sadece çay gelmesin Çayeli'nde Lale Restauranta hayatınızda yiyemeyeceğiniz kadar güzel bir Kurufasulye yeme imkanı bulursunuz. Tabiki Trabzon ve Gümüşhaneyi birbirine bağlayan Ziganada Hamsiköy Sütlaçı yemenizi, Kümbet yaylasında ise Çam sakızı Sütlacın tadına bakmanızı öneririz. Hopa karadenizde Gürcistana geçmeden Artvin İlimizin son noktası burada çarkçı Restaurant birçok yemek çeşidi verirken özellikle Yatık döner yemeniz gerekir. Tokat İlimizde meşhur Tokat kebabını Amasyada ise Toygar Çorbasını Sinopta Örnek Mantıda Sinop matısını yemeniz gerekir.
Karadeniz Müzikleri
Karadeniz ve müzik olunca Kemence ve Tulum vazgeçilmez iki müzik aleti olarak karşımıza geliyor, Tulum dünyada Cebi olan tek müzik aletidir Oğlan derisinden yapılır ve Şimşir ağacından ise Nav yapılmaktadır. Kemence ise Tam bir karadeniz kültürüdür, özellikle Giresunda Görele İlçesinde bulunan kemençe müzesinde kemençe ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz, Karadeniz Ezgilerini günümüzde 2005 Yılında hayata gözlerini kapatan Kazım Koyuncu ile başlamış, Trabzon Maçkalı olan Volkan Konak ile devam etmiştir, İsmail Türüt, Çimilli İbo, Davut Güloğlu, Şevval Sam, Karmete, Erkan Ocaklı, Niyazi Koyuncu, Selcuk Balcı, Hülya Polat, Resul Dündar, Apolas Lermi, Marsis, Fuat Saka Gibi birçok karadeniz Türkülerine gönül veren Sanatçılarımız bulunmaktadır.
Karadenizde Neler Alınmalı ?
Tabiki Rizeden Çay, Ayder yaylasından Anzer Balı ve Kestane Balı, Köy Tereyağı, Mısır Unu, Sürmeneden Bıçak, Trabzondan Telkari Gümüş, Sinoptan Maket Gemi, Giresun Fındık veya Ordu Fındık, Rize Bezi klimalı Atlet, Şebinkarahisar Tamzara mahallesinde El dokuma ürünleri, Gümüşhaneden Pestil ve Köme, Vakfıkebir Ekmeği,
Karadenizde Gezilecek Yerler
Karadeniz üç bölümden oluşmaktadır, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz olarak bilinmektedir ve her bu üç bölgenin yemekleri kültürü ve insanlarıda farklıdır.
Batı Karadeniz; Özellikle Turistlik anlamda Amasra ve Safranbolu yer almaktadır meşhur Amasra Salatası ve balığını yerken Türkiyede ilçe tabelası kahverengi olup tüm ilçenin ören yeri olduğu tek ilçemizdir Safranbolu, Safran üretimi ve Lokumu tüm dünyaya nam salan bir ilçemizdir özellikle İmren lokumlarını almanızı ve fabrikasını gezmenizi de tavsiye ederiz.
Orta Karadeniz; Özellikle Samsun Pidesi ile meşhur olan ilimizde 19 mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Şehre bandırma vapuru ile gelmesi ve Kurtuluş savaşının başlangıç noktası olması ile çok önemli ilimizdir ilk adım anıtı ve bandırma vapuru ziyaret edilmesi ve Amazonlar diyarı olarak bilinen ve özelliklede Terme ilçesinde yaşayan savaşçı Amazon kadınlarının hikayesini dinlemeyide unutmayın. Ordu ve Perşembe yaylası et yemeğe gidilmeli, Boztepeye teleferikle çıkılmalıdır.
Doğu Karadeniz; Bildiğimiz ve hep fıkralarda dinlediğimiz Temel ve İdris fıkralarını yaşayan insanların yer aldığı doğu Karadenizde şunlar ön plana çıkacaktır. Laz böreği derler aslında tatlıdır, her şeyin içinde mısır unu vardır hem çorbayı yaparlar hemde hamsiyi pişirirler. Trabzon denince Kemençe, Rize denincede Tulum aklımıza gelir. Ayder yaylası Borçka Karagöl ve Uzungöl bilinen en meşhur gezilecek yerlerin başında geliyor.