Batı Karadeniz Yolculuğu
Batı Karadeniz bölgesi, Karadeniz bölgesindeki üç bölgenin en batı bölgesidir. Kızılırmak Deltası'nın batı ucundan başlar ve Adapazarı ile Bilecik'in doğusunda uzanır. Bu kısım genellikle dağlıktır.
Karabük çevresinde Zonguldak'ın maden çevresi olan Ereğli-madencilik, Türkiye ekonomisine ve ticaretine önemli katkılar sağlamıştır. Batı Karadeniz'in en önemli katkısı madencilik ve işleme alanındadır. Bölgenin önemli şehirlerinden biri olan Karabük, giderek gelişmeye devam ediyor.
Özellikle son yıllarda turizm, Batı Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından biridir. Karadeniz'e gelince, Karadeniz bölgesinin sularından dökülen nehir, Türkiye'nin en bol bölgelerinden biridir. Karadeniz'in orta kesimindeki bir diğer önemli nehir, Samsun İli Çarşamba bölgesinden Karadeniz'e dökülen Yeşilırmak'tır (Yeşilırmak). Sakarya Nehri, Marmara bölgesi sınırları içinde denize dökülür.
Bölgedeki milli parklar; Kastamonu ve Bartın sınırları içindeki Kolshan Milli Parkı, Trabzon Altendre Milli Parkı, Kastamonu (Kastamonu) İli ve Çakkırı İlçesi (Çankırı) Ilgaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde, Bolu İli ve Zonguldak (Zonguldak) bitişiğindeki alanda Yedigöller Milli Parkı (Yedigöller Milli Parkı) kurulmakta ve Rize ilinin çoğu. Çamlıhemşin İlçesi, Artvin İli Yusufeli İlçesi sınırları içerisinde küçük bir bölümü bulunan Kaçkar Dağı Milli Parkı'dır. 1994 yılında Caskar Dağları 51.500 hektarlık bir alanı kapladı ve milli park ilan edildi. 33 Nolu Milli Park, Türkiye'deki Hatir Vadisi Milli Parklarından biridir. Hatır Vadisi'nde Merkez İlçe, Hatila sınırında yer almakta ve içinde birçok nehri barındırmaktadır. Karagöl-Sahara, Türkiye’nin 33 milli park alanından biridir. Türkiye’nin ArtvinŞavşat küçük bir kasabada yer alır ve iki ayrı bölgeden oluşur: Karagöl ve Sahara yaylası.
Karadeniz bölgesi (Karadeniz bölgesinin adı) Sakarya Ovası'nın doğusunda Gürcistan sınırına kadar uzanır ve Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Marmara bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur. Üçüncü sıranın büyüklüğü ve doğu-batı yönünün genişliği açısından Türkiye bölgeler arasında yer alır ve yerel saat farkı en büyüğüdür.
Batı Karadeniz; buradaki nüfus, orta ve doğu Karadeniz bölgelerine göre daha düzdür, bu nedenle dağınıktır. Orta bölgede, özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde, yüksek pürüzlülük ve yükseklik nedeniyle nüfus genel olarak dağılmıştır.
Batı Karadeniz Turları Nasıl Olur Nereler Gezilir?
Karadeniz tatil beldesi her zaman en popüler tatil beldesi olmuştur. Batı Karadeniz turu çok geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Birçok şehir ve birbirinden güzel ilçeler var, hepsi görmeye değer yerlerdir. Batı Karadeniz turları bu bölgeyi, bu bölgedeki şehirleri incelemek, görmek, gezmek ve keşfetmek için harika bir fırsat.
Amasra
Batı Karadeniz'in en güzel turistik mekanlarından biri Amasra'dır. Şehrin tarihini ve doğal manzarasını yakından görebileceğiniz, sahil şeridinde gezseniz bile deniz kenarındaki kafeler ve huzur veren atmosfer bir diğeridir.
Amasra'nın irili ufaklı liman bölgelerini gezebilir, bölgedeki kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Amasra Kalesi'ne gidip buradan fotoğraf çekebilirsiniz. Tekne turu da yapabilirsiniz. Bakacak Dağı'ndaki Kuşkayası Yol Anıtı olan Kemere Köprüsü'nü de ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıldığınız andan itibaren o kadar çok hissedeceğiniz bir ortam var ki, sanki burada yaşıyormuşsunuz, hep burada kalmak istiyorsunuz. Keyifli ve dost canlısı insanlarla keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için bir sahil kenti burası. Her gün yemek istersiniz meşhur Amasra salatası. Mevsimine göre yaklaşık 27 çeşit sebze içerir ve her mevsim size farklı lezzetler sunar.
Safranbolu
Safranbolu, Karabük iline bağlı tarihi bir turizm bölgesidir. Konumu Ankara'nın 231 kilometre kuzeyinde ve Karadeniz'in 90 kilometre güneyindedir. Karabük ilçe merkezinin 8 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Safranbolu şehir merkezi ve Karabik şehir merkezi birbirine yakındır.
Beypazarı, Göynük, Scratching, Odunpazarı ve Osmaneli anasayfalarından örnekler. Türkiye'nin birçok bölgesi, klasik Osmanlı mimari tarzını yansıtan tarihi Safranbolu evleri ile ünlü şehirlerle karşılaştı. Bu özellik, Türkiye'nin Bir dünya mirası bölgesi olun. 9 büyük kültürel mirastan biridir ve birçok turistin ilgisini çekmiştir. Safran Şehri adını bölgede yetişen nadir bir bitki olan safranın adını almıştır.
2010 adrese dayalı nüfus sayımına göre nüfusu 49.014 idi. Roma İmparatorluğu'nun Paphlagonia bölgesinde yer alır ve birçok medeniyete ev sahipliği yapar. 1196'da Türkler tarafından kesin olarak kabul edildi.
Türkiye’nin en özel yerleşim yerlerinin bir listesi varsa müze kenti Safranbolu altın harflerle kesinlikle birinci sırada yer alabilir. Evin yerel mimarisi gelenek ve görenek çeşitliliğine eklendiğinde Safranbolu tam bir kültür hazinesine dönüşüyor. Burası küçük bir Anadolu bölgesi olmasına rağmen Safranbolu'yu ziyaret eden toplam yerli ve yabancı turist sayısı 300.000'i aşıyor; bölge dünyanın diğer ülkelerinden (Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti gibi) ülkeleri bile çekiyor. Ve Tayvan) turistler.
Bölge geceleri çok sessiz. Hafta sonu gösterileri için kolayca uygun olabilir. Binlerce yıllık tarihin yaşayan bir tanığı olmak istiyorsanız, o zaman Türk bayramlarını kullanmasanız bile, yıllık tatiller cennetten bir köşe bile olacaktır. Hemen sizi Safranbolu'ya götürelim. Safranbolu turu da sizler için harika olabilir.
Kastamonu
Kastamonu, Batı Karadeniz gezi rotanıza dahil edilebilir. Ilgaz Dağı, Nasrullah Camii, Nasrullah Şadırvanı, Münire Medresesi El Sanatları Merkezi, Karaçomak Deresi, Nasrullah Köprüsü, Livapa Xia Etnografya Müzesi, Kastamonu El Sanatları Teşhir Merkezi, Ev Mezarı (Kral Mezarı) ve Kastamonu Kalesi görebileceğiniz yerlerdir.
Kastamonu'da gezilecek yerler arasında tarihi hükümet binası, Şerif Barker Anıtı, Kasaba Koyu Mahmutbey Camii, Kastamonu Saat Kulesi sayılabilir. Dilerseniz Batı Karadeniz tur listesini bu rotalara kaydırabilirsiniz. Ayrıca kastamonuya gitmiş olursanız taş köprüden sarımsağı almayı ve etli ekmek yemeyi asla unutmayın. Kastamonu turu sizler için harika bir seçim olabilir.
Amasya
Tarihi keşiflere göre Amasya'nın adı Hitit dönemindeki Hakmiş, ardından Amasseia'dır. Tanrıça Mâ inancı, Pers kültürünün bir uzantısı olan Anadolu'da da yayıldı ve adını Amasya kentinden aldı.
Bu antik kent, tarihi boyunca birçok kültürü taşımış ve o zamandan beri adını korumuştur. Hatuniye Mahallesi ve Hazeranlar Caddesi boyunca uzanan Yalıboyu evleri, sessizce akan Yeşilırmak Nehri'ne yaslanarak Osmanlı İmparatorluğu'nun önceki dönemine ait konut yapılarını görebiliyor. Genelde avlu ve bahçeden oluşan bu evler, Osmanlı kültürüne göre harem ve bekçi olmak üzere ikiye ayrılır. Asma yaprağı yönünden zengin olan bu bölgede paketin lezzeti bir diğeridir. Ayrıca menüde Amasya ekmeği, toyga ve çatal çorbasını sık sık göreceksiniz. Bu çorba dolgulu baklagilleri denemeyi unutmayın.
Sinop
Kurucaşile'den hareket ederek Gideros Koyu'na ulaşan Sinop'un manzaraları, eski rezidansı Rifat Ilgaz da dahil olmak üzere güzel okyanus havasıyla sizi karşılayacak. Rıfat Ilgaz'ın Evi), İnebolu, Ruslara karşı savunmak için yapılan Paşa Tabyası (Paşa Burcu) ve 2.000 metre uzunluğundaki Sinop Kalesi (Sinop Kalesi).
Mısır çorbasında kırmızı balık, mısır, domates sosu, kuzu eti, kemik ve soğan bulunur. Yaş maya, un ve tuz ile yapılan hamur insan damak tadına göre hazırlanır. Dolgu olarak üzüm, kıyma, ceviz veya ıspanak kullanılabilir. Bu, özellikle misafir yemeklerinde çok önemlidir. Bunları mutlaka denemelisiniz.
Zonguldak
Batı Karadeniz'in batı kesimini geziniz sırasında ziyaret edeceğiniz Çayır köyü, çözünür mağara, sarkıt ve dikit yapısıyla bu kategoride dünyanın en önemli mağaralarından biridir. Zonguldak'ın görülecek yerleri arasında Gökgöl Mağarası, Halil Paşa Konağı (19. yüzyılın en önemli yapılarından biri), Cumayanı Mağarası, Filyos Kalesi, Tieion Antik Kenti ve Cehennem ağzı bulunmaktadır. mağara. Zonguldak seyahat güzergahınız üzerindeyse buraları da ziyaret edebilirsiniz. Buraları gezmek için zonguldak turu tam size göre.
Çoğunlukla ogmaç ve rubmaç olarak adlandırılan bu lezzetli çorbanın memleketi olan Zonguldak'ın farklı yörelerde üretildiğini söylemek doğru olur. Şehrin en meşhur mezelerinden biri un, süt, su ve naneden yapılan Uğmaç çorbası.
Bartın ve Zonguldak'ta akşam yemeğinin vazgeçilmezi olan Pum Pum çorbası çok doyurucu olmasının yanı sıra şehirde mısır unundan yapılan ender çorbalardan biridir. Çorbayı içtikten sonra, domuz pastırması ve sosis gibi isteğe bağlı et parçaları dahil yiyecek başka bir şey bile bulamayacaksınız. Bu çorbaları tatmanızda fayda var.
Akçakoca
Akçakoca, 1204'ten 1212'ye kadar Trabzon İmparatorluğu tarafından yönetildi ve 13. yüzyılda yine Ceneviz egemenliğine girdi. 14. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından çekilmiştir. Akçakoca'da neler görüyorsunuz? Kendinizi fındık ağaçlarıyla çevrili bulacağınızdan emin olduğunuzda. Akçakoca, gezi deyince gönlünüzü fethedecek cami, tarihi ve güzel evleri, mağaraları ve plajları var.
Kale, denize bakan bir uçurumun üzerine inşa edilmiş ve tabiatı koruma alanı ilan edilmiştir. Kalenin etrafındaki ağaçlar denizle buluşuyor ve Cenevizlilerin ağızlarındaki tadı bildiklerini söyleyelim.
Mağarada sarkıt ve dikitler vardır. Fakilli Mağarası aynı zamanda damlama taşları bakımından da zengindir. Buraları görmek isterseniz akçakoca turu harika bir tercih olacaktır.
Bolu
Birçok doğal manzarası ve dramatik ormanları ile seçkin şehirlerimizden biri olan Bolu'ya gidenler için harika bir gezi rehberi hazırladık. Bu şehir sadece doğal manzarasıyla değil, tarihi yapılarıyla da insanların ilgisini çekiyor. Kaya Evi, Yerram Beyazıt Camii, Zuriman Paşa Camii, Sarakhan Camii, Aksemstein Türbesi, Horta Hamamı, Yerram Beyazıt Hamamlar bunlardan sadece birkaçı.
Kızartılmış yumuşak kuzu; havuç, kabak, arpacık ve baharatlarla karıştırın. Ayrıca volovan'da hizmet vermektedir. İşte Kartalkaya kebabı. Bir kez daha gitmene sevineceksin.
Gerede'nin çok meşhur bir tadı var. Fırındaki kaz, burada en çok pişirilen yemeklerden biridir. Gelen misafirler için kaz pişirilir. Kazların birkaç saat kaynattığı su, kazlara eşlik etmekte ve lezzetli pilav ile servis edilmektedir. Sadece fırındaki kaz değil, kaz kaplumbağası da.
Düzce
Batı Karadeniz turu ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken Düzce'den başlayan Efteni Gölü'nün muhteşem coğrafyasına şahit olacaksınız. Düzce'nin doğusunda ve kuzeyinde Sakarya ve Filyos dereleri, Elmacık Dağları, Bolu Dağları'nı görebilirsiniz. Akçakoca Dağı. Göktepe Köyü, tarihi Evliya Camii ve Evliya Ahmet Dede Türbesi ziyaret edeceğiniz yapılardan bazıları. Özellikle fotoğraf çekmek istiyorsanız yürüyüş parkurları sizi bekliyor olacak.
Yüzmek istiyorsanız, Çınaraltı Plajı, Ayazlı Plajı ve Limancık Plajı, Karabrun Plajı tam size göre. Düzce muhteşem şelaleri ile zengin bir doğası vardır. Güzeldere şelalesi, samandere şelalesi, aydınpınar şelalesi ve daha fazlası Düzce’de yer almaktadır. Bu şelaleri gezmek isterseniz düzce şelaleleri turu sizler için harika bir seçim olacaktır.