Rize, Rize Bezi Atölyesi, Çayeli, Ağaran Şelalesi, Hopa, Borçka Karagöl, Sarp, Gürcistan, Batum, Çoruh Nehri, Batum Bulvarı, Ters Ev, Medea Heykeli, Piazza Meydanı, Alfabe Kulesi, Ali ve Nino Heykeli, Dönme Dolap
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Ülkemizde isim yapmış kumaşlardan olan Meşhur Rize Bezi ile ilgili bilgi almak için Rize Bezi Atölyesine gidiyoruz. Burada Rize Bezi alışverişimizi yaptıktan sonra aracımıza geçiyoruz ve Çayeli'ne ilerliyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüslerimize binip Ağaran Şelalesi programını yapıyoruz. (Ekstra) Çay bahçeleri arasından yapacağımız yolculuğumuzda güzel fotoğraflar çekecek ve nefes kesen bir şelale ile bu programı taçlandıracağız. Ardından otobüsümüze geri dönüyor ve Hopa'ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Burada Çarkçı restoranda alacağımız öğle yemeğimizin (Ekstra) ardından Borcka'ya geçiyoruz. Burada minibüslere binerek Aralık vadisinden 1550 m yükseklikte bulunan cennet olarak isimlendirilen Karagöl'e ulaşıyoruz. (Ekstra) Yolda bizleri karşılayan Bardnala Şelalesi ve Komar (Ormangülleri) eşliğinde muhteşem bir yolculuk yapacağız. Göle ulaştığımızda burada sandallarla gezinti yapabilir, balık besleyebilir ve göl etrafında cok keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Gezimizin ardından Tekrardan otobüsümüze geçiyoruz ve Hopa' ya geri dönüyoruz. Hopa'dan geçerek ülkemizi Gürcistan'a bağlayan Sarp sınır kapısına Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz. Sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra bizleri bekleyen transfer (Ekstra) aracımıza geçerek Batum’da ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio Kalesi'ni panoramik olarak görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’ni seyredip, dillere destan olan Ters Ev için küçük bir fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’nin hikâyesini dinleyip, sonrasında Piazza Meydanı’na geçiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda bilgiler aldıktan sonra Ortodoks mezhebine ait Saint Nicholas Kilisesi'ni geziyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş kilise aktif olarak kullanılmaktadır. Tiyatro Meydanında, altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binası'nı, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesi'ni görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş ve Casino da vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Sarp Sınırına hareket edip free shopta alışverişimizi tamamlayıp Türkiye'ye geçişimizi sağlıyoruz. Konaklama için otelimize geçiyoruz, Akşam Yemeği ve Konaklama Otelimizde.
1 Mart 2022 İtibari İle Batum Geçişler Açılmıştır. İki Ülke Arasındaki Anlaşma Gereği Çift Aşısı bulunan misafirlerimiz Batuma Pcr testi yapmadan geçebileceklerdir. Çift aşısı bulunmayan misafirler Pcr testi yapmak zorundadırlar.
Not: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan Yeni Kimlik ve Pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet, kurum kimlikleri vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'A geçişleri için NOTER’den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur.
DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. 150 TL OLAN ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİR TARAFINDAN ÖDENİR. RESMİ OLARAK 01.09.2019 TARİHİ İTİBARİ İLE ESKİ NÜFUS CÜZDANLARI İLE GÜRCİSTAN'A GEÇİŞ SAĞLANAMAYACATIR.
Batum'a Alternatif Proğram: Batum’a geçemeyen ya da geçmek istemeyen misafirlerimiz, arzu ederlerse Ekstra Mençuna Şelalesi turumuza katılabilirler (Katılımcı sayısının minumum 10 kişi olması gerekir). Arhavi’den bineceğimiz minibüsümüz Çiftekemer Köprüsü’nden geçerek Küçükköy’e ulaşacaktır. Küçükköy’de minibüslerimizden inerek asma köprüden karşıya geçip çok keyifli bir yürüyüşe başlıyoruz. Yaklaşık 30 dakika sürecek yolculuğumuzda Botanik Parkı andıran ağaçların arasından geçeceğiz. Yine aynı rota üzerinde çay bahçelerinin arasından geçecek ve isterseniz çay kesimi etkinliğimize katılabilirsiniz. Lazca anlamı “Ulaşılamaz” olan Mençuna’ya vardığımızda göreceğimiz manzara ise tek kelimeyle harika olacak. Bu muhteşem turun ardından Arhavi’ye geri dönerek grubumuzla ve otobüsümüzle buluşuyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
Öğle Yemeği: Hopa Çarkçı Restoranda Serbest Olarak Alınacaktır (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Set Menü veya Açık Büfe Olarak Alınacaktır.
Konaklama: Terzioğlu Otel, Sarp Otel vb...
Konaklama: Artvin Otelleri