Hopa, Batum, Gonio Kalesi, Avrupa Meydanı, Küçük Botanik Park, Alfabe Kulesi, Tiyatro Binası, Medea Heykeli, Poseidon Anıtı, Meryem Ana Katedrali, Piazza Meydanı, Mençuna Şelalesi, Çiftekemer Köprüleri, Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası, Zilkale, Ortan Köyü, Çinçiva Köyü, Çat Vadisi
Uzun Karadeniz Yaylalar ve Batum Turumuzun 6. gününde, otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, otelden ayrılarak aynı turda farklı bir ülke görme şansımızı kullanıyor ve Gürcistan’ın Adjara Eyaleti Başkenti Batum’a hareket ediyoruz. Sarp Sınır Kapısı’ndan rehberimizin uyarılarını dikkate alarak, nüfus cüzdanımızla geçişi sağlıyor ve Batum turumuza başlıyoruz. Hristiyanlık inancının önemli isimlerinden olan ve İncil yazarı St. Matta’nın mezarının da içinde olduğuna inanılan Gonio (Apsaros) Kalesi’ni panoramik olarak görerek, Çoruh Nehri’nin deniz döküldüğü noktaya ulaşıyoruz. Ardından Gonio Köprüsü’nden geçerek Batum Şehir Merkezi’ne ulaşıyoruz. Burada gezeceğimiz başlıca noktalar; yepyeni görüntüsüyle Avrupa Meydanı, muhteşem sahiliyle Boulvart, İzmir’den esinlenen Saat Kulesi, ilginç yapısıyla Alfabe Kulesi, bin bir çeşit bitkisiyle Küçük Botanik Park, ilginç hikayesiyle Medea Heykeli, Poseidon Anıtı, Tiyatro Binası, tüm ihtişamı ile Meryem Ana Katedrali, Ermeni Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Avrupai tarzı ile Piazza Meydanı ve Batum Limanı olacaktır. Batum gezilerimizin ardından yöresel Gürcü şaraplarından tatmanız ve alışveriş yapmanız için serbest vakit vereceğiz. Serbest vakit sonrasında, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve ülkemize geri dönüyoruz. Free Shop’ta yapacağınız alışverişlerden sonra otobüsümüzle buluşup, yeniden Hopa’ya dönüyor ve Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyoruz. Fırtına Vadisi, içerisinde barındırdığı 2500 farklı çeşit bitki türü, tarihi taş kemerli köprüler ve muhteşem atmosferiyle Türkiye’nin en yeşil noktası olması özelliğine sahiptir. Bizler de bu büyülü vadide keyifli bir yolculuk yaparak, Altın Ayı Ödüllü Bal Filminin de çekildiği Çamlıhemşin’e ulaşıyoruz. Buradan binecek olduğumuz minibüslerimizle birlikte, tur fiyatına dahil olarak sunduğumuz Zilkale ve Çinçiva (Şenyuva Köyü) turumuzu gerçekleştiriyoruz. Fırtına Deresi’ni oluşturan iki koldan diğeri olan Çat Deresi güzergahıyla yol alarak, hiç durmadan, muhteşem konumu ve manzarasıyla konuklarını büyüleyen Zilkale’ye ulaşıyoruz. Dereden 100 metre, denizden ise 750 metre yükseklikte bulunan bu haberleşme kalesi, Kale-i Bala ve Pazar’da bulunan Kız Kalesi ile de önemli bir görevi üstlenmiştir. Burada rehberimizden alacağımız bilgilerin ardından eski adıyla Çinçiva, yeni adıyla Şenyuva Köyü’ne ulaşıyoruz. Sevdaluk dizisinin de çekildiği bu güzel köyde vereceğimiz çay molasının ardından yine, sosyal medya hesaplarının olmazsa olmazı taş kemerli köprülerden birinde fotoğraf molası vereceğiz. Son olarak tarihi konaklarıyla ünlü Ortan Köyü’nde vereceğimiz molanın ardından öğle yemeğimizi alacağımız tesisimize ulaşıyoruz. Yemek sonrasında tesisimizin bizlere sunduğu imkanlarından faydalanıyoruz.
1.Seçenek: Fırtına Vadisi’nde Rafting Etkinliği: Fırtına Vadisi üzerinde gerçekleştirilebilen bu aktiviteye rahatlıkla katılabilirsiniz. Yaklaşık 1,5 saat sürecek etkinliğimiz, Türkiye Rafting Federasyonu’ndan yetkili hocalar tarafından alacağımız eğitimle başlıyor. 3. Zorluk derecesindeki bu etkinlik, 6 – 7 kişilik botlarla gerçekleştirilecek ve turumuzun en adrenalinli anıları olarak hafızalarınızda yer edecektir. (Ekstra)
2.Seçenek: Fırtına Vadisi’nde Zipline Aktivitesi: Fırtına Vadisi üzerinde gerçekleştirilecek bu aktivite çok hoşunuza gidecek. Sizleri, çelik halatlara bağlayarak, 350 metrelik bir yolculukla, hafiften uçarak, Fırtına Deresi’nin üzerinden vadinin karşı yakasına taşıyoruz. (Ekstra)
3.Seçenek: Dev Salıncak Aktivitesi: Hayatınızın en ilginç salıncağına binmeye hazır olun. Devasa yükseklikteki salıncak, ani hızlanmasıyla sizlere heyecanlı dakikalar yaşatacaktır. (Ekstra)
Karnımızı iyice doyurup keyifli dakikalar geçirdikten sonra Fırtına Deresi’ni oluşturan diğer kol olan Hala Deresi’ni takip ederek, Karadeniz’in en özel noktalarından olan Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Yol üzerinde Mikron Köprüsü’nde fotoğraf molası vereceğiz. Ayder Yaylası’na ulaştığımızda otobüsümüz sizleri en son yerleşim noktası olan Kalegon Mevkisi’ne kadar çıkaracaktır. Ardından güzel bir yayla yürüyüşü sizleri bekliyor olacak. Bu yürüyüş sırasında Kaçkar Dağları ve Gelindüveni Şelalesi manzaraları bize eşlik edecek. Ayder Yaylası’nda vereceğimiz serbest vakitte yöre insanıyla sohbete dalıp, mısır yiyerek ve çay içerek bolca yayla keyfi yapabileceksiniz. Serbest vakit sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde
NOT 1: Gürcistan ve Türkiye Hükumetleri arasında yapılan anlaşma gereği, Türkiye vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan kimlik belgeleri (Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport) ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. 01 Eylül 2019 tarihi itibariyle kimlikle geçişlerde sadece yeni kimlikler kullanılabilmektedir. Eski kimliklerle ya da yeni kimliklerin geçici belgeleriyle geçiş mümkün değildir. 6 yaşa kadar olan çocuklarından kimliklerinde fotoğraf aranmamaktadır. TC vatandaşı olmayan konuklarımız Batum’a Pasaport ile geçiş yapabilirler. Her birey, vatandaşı olduğu ülkenin Gürcistan ile olan anlaşmasını bilerek sınır kapısına gelmek zorundadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçebilmeleri için NOTER’den onaylı MUVAFFAKATNAME almaları gerekmektedir. Bu belgeyi almayan misafirlerin sorumlulukları kendilerine aittir. Kimlik Belgesi ya da Pasaportu eskimiş ya da yıpranmış olan konuklarımızın geçiş sorumluluğu kendilerine aittir.
NOT 2: Covid-19 salgını nedeniyle, Türkiye-Gürcistan sınırı şu an için kapalı olduğundan Gürcistan turları yapılamamaktadır. Misafirlerimizin bu konuyla ilgili bilgili olmasında fayda vardır.
DİKKAT: TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARALI YENİ NÜFUS CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. 150 TL OLAN ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİRLERİMİZ TARAFINDAN BÖLGEDE ÖDENİR.
Alternatif Program: Batum’a geçemeyen ya da geçmek istemeyen misafirlerimiz, arzu ederlerse Ekstra Mençuna Şelalesi turumuza katılabilirler. Arhavi’den bineceğimiz minibüslerimizle bir başka doğa harikası olan Mençuna Şelalesi’ne doğru yola çıkıyoruz. Çiftekemer Köprüsü’nden geçerek ilk olarak Küçükköy’e ulaşıyoruz. Burada minibüslerimizden inerek, asma köprüden karşıya geçip çok keyifli bir yürüyüşe başlayacağız. Yaklaşık 20-30 dakika sürecek yolculuğumuzda botanik parkına benzeyen ağaçların arasından geçeceğiz. Yine aynı rota üzerinde çay bahçelerinin arasından geçecek ve isterseniz çay kesimi etkinliğimize katılabileceksiniz. Yöre dilindeki anlamı “Ulaşılamaz” olan Mençuna Şelalesi’ne vardığımızda göreceğimiz manzara ise tek kelimeyle harika olacak. Arzu eden konuklarımız yanlarında getirecekleri şortlarıyla, şelalenin altında oluşan gölde suya girebilirler. Mençuna Şelalesi gezimizin ardından Arhavi’ye geri dönerek grubumuzla ve otobüsümüzle buluşuyoruz. (Mençuna Şelalesi Turu Ekstra Kişi Başı 50 TL)
Kahvaltı: Otelimizde Açık Büfe ya da Set Menü Olarak Alınacaktır. Tür Ücretine Dahildir.
Öğle Yemeği: Fırtına Vadisi – Pınar Restoran / Kırmızı Balıklı Alabalık Menü. Tur Ücretine Dahil Değildir.
Akşam Yemeği: Otelimizde Açık Büfe ya da Set Menü Olarak Alınacaktır. Tür Ücretine Dahildir.
Konaklama: Fırtına Vadisi - Bahri Otel, Pınar Butik Otel, Oris Otel, Aziziya Otel Vb.
Konaklama: Ayder Yaylası Otelleri, Fırtına Deresi Otelleri