Şehzadeler Şehri Amasya'yı SSC Tur Farkı İle Keşfetmeye Ne Dersiniz? Amasya'nın Tarihi Müzelerinden, Konaklarına, Ferhat'ın Şirin İçin Deldiği Dağdan, Kral Kaya Mezarlarına Kadar Bir Çok Noktayı Gezmeye Gidiyoruz. Amasya Sizi Bekliyor!
Araç Kalkış Noktalarımız
06:45 Meşrutiyet Cad. İş Bankası Önü
07:00 Milli Kütüphane Gökkuşağı
07:05 Aşti Karşısı Ankaray Çıkışı
07:10 Anka Mall Avm Emniyet Karşısı
07:25 Keçiören Fatih Köprüsü Altı
07:45 Kayaş Çalışkan Kardeşler Po
Amasya, Ferhat ile Şirin, Mumya Müzesi, Bayezid Külliyesi, Yalı Boyu Evleri, Şehzadeler Parkı, Yankı Taşı, Saat Kulesi, Hazeranlar Konağı, Yeşil Irmak, Kral Kaya Mezarları
Siz değerli misafirlerimizle buluşmamızın ardından düzenlemiş olduğumuz Ankara Çıkışlı Günübirlik Şehzadeler Şehri Amasya Turu yolculuğumuza başlıyoruz. Lunch Box Kahvaltı Paketi İkramı ile Kırıkkale Çorum istikametini kullanarak, Eğlenceli ve Keyifli yolculuğumuzun sonunda, bir Amazon Kraliçesi olan Amasis'den adını alan, birçok Padişah’ın doğduğu ve Şehzadelik yaptığı, Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımının, 12 Haziran 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün gelmesiyle atıldığı Amasya'ya ulaşıyoruz. Mustafa Kemal’in Amasya’ya gelişinde üs olarak kullandığı ve Amasya Tamimi’nin kaleme alındığı yer olan Saraydüzü Kışla Binası ve Yankı Taşı ziyaretimiz sonunda vereceğimiz (Ekstra) Öğle Yemeği Molası sonrasında Şayet kırılmadıysa Selfie Çeken Şehzade Anıtı’nı görerek 418 km uzunluğundaki Yeşilırmak’ın yanından Yalıboyu Evleri Manzarası eşliğinde yürüyüp Şehzadeler Parkı’na ulaşıyoruz. Vereceğimiz Serbest Zamanda dileyen misafirlerimiz Kral Kaya Mezarları’na çıkabilir, dileyen misafirlerimiz Hazerenlar Konağı’nı ziyaret edebilirler. Molamızın bitiminde Sultan II. Bayezid adına, 1485-86 yılları arasında inşa edilen II. Bayezid Külliyesinde buluşarak, Amasya Müzesi’ne varıp, Hititlerin Fırtına Tanrısı Teşup’un Dünya üzerindeki en büyük heykelini, Selçuklu Sultanı I.Mesud’a ait Türbe’yi ve İşbuğa Nuyin, Cumudar İzzettin Mehmet Pervane Bey, Cariyesi,kız ve erkek çocuklarına ait oldukları sanılan Mumyaları görebileceğiz. Amasya’nın 4. Valisi Seyfettin Torumtay Türbesi ve Ülkemizde Beşik Tonozlu Girişli tek Camii olma özelliğini taşıyan Torumtay Camii’ni aracımızdan gördükten sonra Ferhat’ın Şirin’i için açtığı Su Kanalları’nı gezip, yorucu ama keyifli geçen günün ardından Çorum Kırıkkale istikameti ile 13 Ekim 1923'te başkentimiz olmuş Ankara'ya vardığımızda Turumuza katılan siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki SSCTur organizasyonumuzda görüşmek üzere vedalaşıp, Turumuzu Tamamlıyoruz.
Kahvaltı: Araç İçi Lunch Box Kahvaltı Paketi
Öğle Yemeği: Amasya - Lalehan Restoran / Yöresel Menü
Akşam Yemeği: Sungurlu - Dinlenme Tesisleri / Serbest Zaman
Konaklama: Yapılmayacaktır
Ankara Çıkışlı Günübirlik Şehzadeler Şehri Amasya Turu Sirküsü Yayınlandığı 29.03.2023 Tarihinde Geçerlidir. Aynı Tura Ait, Daha Sonraki Bir Tarihte Yayınlanacak Tur Sirküsü Bir Öncekini Geçersiz Kılar.